Nieuw Bestuur Dutch Circular Leadership Podcast

#005 Energie met Jeroen de Haas, voormalig CEO Eneco en Koen Overtoom, CEO Havenbedrijf Amsterdam

October 23, 2018

De energiesector is enorm in beweging door het klimaat akkoord en de energietransitie naar duurzame opwekking. In de vierde aflevering van NieuwBestuur - Dutch Circular Leadership spraken Glenn van der Burg en Mildred Hofkes erover met Jeroen de Haas en Koen Overtoom.

De wereld is in transitie: het tijdperk van maken, gebruiken en weggooien, van lineaire groei is eindig. Simpelweg, omdat we maar 1 planeet hebben. De beweging van lineair naar circulair is ingezet. Voor die transitie is een nieuwe manier van besturen nodig. Bij circulaire business, hoort een circulair bestuur.

Hoe gaat de blauwdruk van het circulaire besturen er uit zien? Wat zijn de Nederlandse invalshoeken op het gebied van circulair besturen? Wie zijn de voorlopers, de game-changers binnen Nederland? Op 28 november 2019 organiseert NieuwBestuur de Dutch Circular Leadership Conference. In aanloop maken wij een reeks radioprogramma's, waarin telkens bestuurders uit één sector centraal staan, zoals zorg, onderwijs en energie.

In de vierde aflevering stond de energiesector centraal. Te gast waren Jeroen de Haas, voormalig CEO van Eneco en Koen Overtoom, CEO van Havenbedrijf Amsterdam.

Deze aflevering van NieuwBestuur -Dutch Circular Leadership werd mede-mogelijk gemaakt door Stichting De Boomgaard.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App