Nieuw Bestuur Dutch Circular Leadership Podcast

#004 SPECIAL Klimaat met Ed Nijpels - Klimaatberaad en Sandor Gaastra - ministerie Economische Zaken en Klimaat

September 30, 2018

In de reeks NieuwBestuur Dutch Circular Leadership zijn wij samen met bestuurders op zoek naar de beweging van lineair naar circulair besturen. Want bij een circulaire economie horen ook nieuwe vormen van besturen. Op welke manier dragen bestuurders concreet bij  aan deze beweging en wat kunnen we daarvan leren?

Je luistert naar EEN SPECIAL EDITION , rondom een zeer actueel  thema: de totstandkoming van het Klimaatakkoord. Bij dit proces zijn een dikke 100 partijen betrokken. In de vorm van Klimaattafels hebben zij de afgelopen tijd met elkaar plannen gemaakt om in opdracht van het Kabinet tot 49% CO2 reductie te komen in 2030. Is dit een voorbeeld uit de praktijk van het Nederlandse circulair besturen?

Mildred Hofkes onderzoekt deze vraag samen met twee sleutelfiguren van het Klimaatakkoord, Ed Nijpels, voorzitter overkoepelend Kilmaatberaad en Sandor Gaastra, Directeur Generaal van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Deze aflevering is gemaakt in Terschelling tijdens Springtij, een 3 daags Duurzaamheids forum met 800  beslissers uit het bedrijfsleven, overheid, wetenschappers, NGO’s en ambitieuze jongeren.

Het gesprek vond plaats in de Ecolution, het duurzame zeilschip van de in 2014 overleden astronaut Wubbo Ockels.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App