Nieuw Bestuur Dutch Circular Leadership Podcast

#003 Zorg met Diana Monissen - Prinses Maxima Centrum en Carl Verheijen - Noaber Foundation

September 30, 2018

Binnen het bedrijfsleven is circulariteit een belangrijk thema, maar hoe ziet men dat binnen de zorg? In de derde aflevering van NieuwBestuur - Dutch Circular Leadership spraken Glenn van der Burg en Mildred Hofkes met Diana Monissen van het Prinses Máxima Centrum en Carl Verheijen, oud topschaatser en inmiddels prominent zorgbestuurder!

De wereld is in transitie: het tijdperk van maken, gebruiken en weggooien, van lineaire groei is eindig. Simpelweg, omdat we maar 1 planeet hebben. De beweging van lineair naar circulair is ingezet. Voor die transitie is een nieuwe manier van besturen nodig. Bij circulaire business, hoort een circulair bestuur.

Hoe gaat de blauwdruk van het circulaire besturen er uit zien? Wat zijn de Nederlandse invalshoeken op het gebied van circulair besturen? Wie zijn de voorlopers, de game-changers binnen Nederland? Op 28 november 2019 organiseert NieuwBestuur de Dutch Circular Leadership Conference. In aanloop maken wij een reeks radioprogramma's, waarin telkens bestuurders uit één sector centraal staan, zoals zorg, onderwijs en energie.

In de derde aflevering stond de zorg centraal. Te gast waren Diana Monissen, voorzitter van de raad van bestuur van het Prinses Máxima Centrum en Carl Verheijen, bij velen bekend als oud-topschaatser, wereldkampioen op de 5 km en in 2005 verbrak hij het wereldrecord op de 10 km. De columnist in deze aflevering was niemand minder dan cabaretier Vincent Bijlo!

Deze aflevering van NieuwBestuur - Dutch Circular Leadership werd mede-mogelijk gemaakt door FMO, de Nederlandse ontwikkelingsbank.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App