Nieuw Bestuur Dutch Circular Leadership Podcast

#002 Onderwijs met Jet de Ranitz - InHolland en Helma van der Hoorn - Saks basisscholengemeenschap

September 30, 2018

Ook binnen het onderwijs is circulariteit een thema, maar hoe ziet men dat binnen de beroepsgroep? In de tweede aflevering van NieuwBestuur Dutch Circular Leadership spraken Glenn van der Burg en Mildred Hofkes met Jet de Ranitz van Hogeschool Inholland en Helma van der Hoorn van SaKS!

De wereld is in transitie: het tijdperk van maken, gebruiken en weggooien en van lineaire groei is eindig. Simpelweg omdat we maar één planeet hebben. De beweging van lineair naar circulair is ingezet. Voor die transitie is een nieuwe manier van besturen nodig. Bij de circulaire economie, hoort een circulair bestuur.

Hoe gaat de blauwdruk van het circulaire besturen eruit zien? Wat zijn de Nederlandse invalshoeken op het gebied van circulair besturen? Wie zijn de voorlopers, de game-changers binnen Nederland? Op 28 november 2019 organiseert NieuwBestuur de conferentie Dutch Circular Leadership. In aanloop daarnaartoe wordt er een reeks radioprogramma's gemaakt, waarin telkens bestuurders uit één sector centraal staan, zoals zorg, onderwijs en energie.

In deze tweede aflevering stond het onderwijs centraal. Te gast zijn Jet de Ranitz, bestuursvoorzitter Hogeschool Inholland en Helma van der Hoorn, bestuursvoorzitter SaKS basisscholengemeenschap Alkmaar.

Deze aflevering van NieuwBestuur Dutch Circular Leadership werd mede-mogelijk gemaakt door FMO, de Nederlandse ontwikkelingsbank.

Presentatie: Glenn van der Burg

Podbean App

Play this podcast on Podbean App