Nieuw Bestuur Dutch Circular Leadership Podcast

#011 Accountancy met Marco van der Vegte - NBA en Renate de Lange - PwC

September 2, 2019

In de uitzending van NieuwBestuur - Dutch Circular Leadership stond circulair leiderschap binnen de accountancy en belastingadvies praktijk centraal. Glenn van der Burg en Mildred Hofkes ontvingen in de studio twee experts binnen dit landschap.

Het thema van deze uitzending was 'Circulair Leiderschap binnen de accountancy en belastingadvies praktijk'. Te gast waren Marco van der Vegte, voorzitter van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants, en Renate de Lange, fiscalist en lid van de Raad van Bestuur van PwC.

De columnist van deze aflevering van Nieuw Bestuur - Dutch Circular Leadership was Maria van der Heijden, directeur van MVO Nederland.

Ook was er weer een speciale vertegenwoordiger van de jonge generatie, die een brandende vraag aan de gasten mag stellen.

De wereld is in transitie: het tijdperk van maken, gebruiken en weggooien, van lineaire groei is eindig. Simpelweg, omdat we maar één planeet hebben. De beweging van lineair naar circulair is ingezet. Voor die transitie is een nieuwe manier van besturen nodig. Bij circulaire business, hoort een circulair bestuur.

Hoe gaat de blauwdruk van het circulaire besturen er uit zien? Wat zijn de Nederlandse invalshoeken op het gebied van circulair besturen? Wie zijn de voorlopers, de game-changers binnen Nederland? Op 28 november 2019 organiseert NieuwBestuur de Dutch Circular Leadership Conference. In aanloop maken wij een reeks radioprogramma's, waarin telkens bestuurders uit één sector centraal staan, zoals zorg, onderwijs en energie.